Heroji 2012.



DRAGOMIR MUŠE

Spašavao čovjeka koji je autom sletio u provaliju

Skočio je za autom niz padinu. Stali su. Ozlijeđeni se gušio, pa mu je Dragomir najprije spasio život, a kasnije ga otkopao ispod stijena

OPŠIRNIJE

Vozeći kamion iz Splita u Makarsku, Dragomir je vidio kako auto ispred njega vozi ravno u duboku provaliju.

- Letio je sigurno deset metara i svom snagom krovom udario o stijene. Nastavio je kliziti na krovu, a povukao je za sobom sigurno nekoliko tona kamenja - prisjetio se Muše.

Skočio je u provaliju za automobilom.

- Kad sam ja krenuo, BMW je još klizio. Nije prošla ni minuta, a već sam stigao do njega. Auto je bio okrenut naopako, čovjek je bio vezan i u nesvijesti. Krov je bio ulupljen dobrih pola metra, a ostatak automobila zatrpan stijenama. Ostalo mi je samo nekoliko centimetara prostora na prozoru. Vidio sam da se čovjek guši i shvatio da nemam vremena odtrpavati auto. Zavukao sam ruku kroz taj uski prolaz i izvukao mu jezik iz usta da se ne uguši. Poslije sam uklonio stijene, odvezao mu pojas i nekako ga izvukao. Tad je došao k sebi, ali se potom opet onesvijestio - ispričao je hrabri Dragomir.

Ni vatrogasci ni pripadnici HGSS-a nisu se uspjeli spustiti u provaliju bez zaštitnih užadi i osiguranja.

- Ljudi iz GSS-a su mi ponudili da radim za njih kad su vidjeli gdje sam se spustio bez ičije pomoći. U prvi mah nisam razmišljao o tome, ali kad sam poslije pogledao gore prema cesti nije mi više bilo svejedno. Vjerujte mi, da mi sad netko ponudi tisuću eura, ne bih to ponovio. Ali u tom trenutku, kad sam vidio čovjeka kako ide u sigurnu smrt, nisam ni trenutka dvojio - prisjetio se Dragomir dramatičnih događaja iz travnja.

MUŠKARCU JE POZLILO PA JE IZGUBIO KONTROLU

Dragomir kaže da je muškarac ispričao kako mu je pozlilo pa je izgubio kontrolu nad autom i sletio s ceste. Ostali su u kontaktu i proslavili što je sve dobro prošlo. Dragomiru je kupio tenisice i hlače koje je poderao spašavajući ga.